SHL-slutspel

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Frölunda firar SM-guld

Kan Frölunda ta med sig SM-guldet hem till Göteborg i år? Foto: Thomas Johansson/TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:22
Klart: Så spelas SHL-slutspelet

Nu står det klart hur slutspelet i SHL kommer att spelas. Frölunda är i princip klara för åtminstone åttondelsfinal och kommer att mötas av ett antal olika förändringar kring matchserierna, enligt SHL:s hemsida.

Det är inte många matcher kvar förrän det vankas slutspel för Frölunda. Men i och med att grundserien förlängts blir det ett annat format på slutspelet, meddelar SHL på sin hemsida.

Nu ändras matchordningen i de serier som är bäst av sju matcher. I årets slutspel kommer det högst rankade laget att börja med två hemmamatcher för att sedan spela två bortamatcher, jämfört med tidigare år då lagen spelat varannan hemma och varannan borta. Detta för att det ”möjliggör ett mer effektivt spelschema”, skriver SHL på sin hemsida.

Matchserier kortas ned

Andra ändringar som görs är att åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher, där det laget som slutade högst i grundserien börjar med bortamatch och avslutar med eventuellt två hemma. Semifinalerna ändras även de och blir bäst av fem matcher, där den nya matchordningen med två hemma och två borta följer. Således blir det endast kvartsfinal och final som avgörs i bäst av sju matcher i årets slutspel.

— Som tidigare meddelat har vi gjort justeringar med ordningen för hemma- och bortamatcher men nu gör vi även ändringar gällande semifinalerna till följd av att grundserien förlängdes. Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL, till SHL:s hemsida.