Statistiska centralbyrån rapporterade i höstas om en historiskt stor nedgång för restaurangbranschen under andra kvartalet av 2020. Restaurangerna minskade sin försäljningsvolym med 40,1 procent jämfört med samma period 2019.
— Det är klart att försäljningen minskat lite, framförallt på kvällen på grund av de skärpta reglerna. Lunchgästerna har dock inte minskat utan vi har fortfarande mycket att göra, säger Emil Fältzing som jobbar på Oves.
Aja Bergstrand och Lennart Martinsson är på besök från Orust för att besöka Oves.
— Jag är uppvuxen här, så när jag är i stan så försöker jag åka hit för att uppleva lite nostalgi, säger Aja.
På grund av pandemin finns det färre sittplatser och markerade ”köplatser” för att följa restriktionerna. Jimmy Hellgren står på en sådan köplats och väntar på att få beställa.
— Hela grejen med att stå i kö är ju att få träffa nya människor, och det går fortfarande även om det är på lite avstånd, säger Jimmy.