Det blir en femte avgörande match

Bild: TT-bilder, Björn Larsson Rosvall.

Publicerad: 29 februari, 2024 09:44

Frölunda HC dam kunde igår blivit klara för semifinal men föll på övertid.

De åkte upp till Stockholm med hoppet om att bli klara för semifinal. Det stod 2–1 i matcher till Frölunda HC och Djurgården IF var tvungna att vinna för att säsongen inte skulle vara över.

Matchens första mål kommer vid 6:25 av Djurgårdens Alice Ostensson. Frölunda HC kvitterar däremot innan den första periodens slut till 1–1 i. Därefter tar Djurgården IF över matchen och gör två raka, en i början av den andra perioden och en i början av den tredje perioden. Det gjorde att med endast 14 minuter kvar att spela av den sista perioden leder Stockholmslaget med 3–1. Frölunda HC kämpar sig däremot tillbaka och kort efter Djurgårdens 3–1 mål gör Andrea Dalen 3–2 i powerplay.

Sen dröjer det tills det är sju minuter kvar att spela innan Frölunda HC kvitterar. Michelle Karvinen gör 3–3 målet och matchen går till förlängning. Efter 16 minuter spelade kommer avgörandet, Hana Haasova avgör för sitt Djurgården. Detta gör att det blir en femte och avgörande match. Matchen spelas på fredag, den första mars, i Frölundaborg 18:05.