Villa Lidköpings supporter Elin Unger om bandykaoset

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Villa Lidköpings spelare står på rad.

Blir det någon final för Villa Lidköpings herrar? Foto: Jessica Gow/TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:23
Villasupportern: "Hade helst sett att de avslutat säsongen"

Det är ovisst kring Villa Lidköping-herrarnas semifinal mot Sandviken på grund av coronasmitta i lagen. Samtidigt väntar Villas damlag på att få spela final. En final som kan flyttas på grund av situationen i herrarnas slutspel.

– Man tappar suget när det blir så här, säger Villa Lidköping-supportern Elin Unger.

Både Sandviken och Villa Lidköping har drabbats av coronasjuka spelare. Flera matcher i den pågående semifinalserien har skjutits upp och nu jobbar Svenska bandyförbundet tillsammans med klubbarna för att hitta en bra lösning.

Ett alternativ är att skjuta upp finalen, som är tänkt att spelas på lördag. Då kan semifinalen avgöras på isen. Men hur det blir är ännu inte klart.

Elin Unger är ordförande för Villa Lidköpings supporterklubb och beklagar situationen.

– Det är en konstig situation vi är i. Jag hoppas bara på att det blir så rättvist som möjligt. Egentligen hade jag helst sett att de avslutar säsongen nu istället.

Varför?

– Om de ska skjuta upp finalen blir det inte schysst mot damerna. För jag antar att även deras final, som skulle spelats i samband med herrarnas, blir uppskjuten i så fall. Damerna har redan fått vänta i två veckor på sin final. Ska de behöva vänta två veckor till då?

Villas damer överlägsna

Villa Lidköpings damer har gått som tåget den här säsongen och vann serien överlägset efter 17 raka segrar. De fortsatte på den inslagna vägen och har nu tagit sig till final, där Västerås står för motståndet.

– Det är ett otroligt starkt lag. De har haft en stor utveckling både spelmässigt och mentalt, säger Elin Unger, som i egenskap av lagets busschaufför är en av få som kunnat se matcherna på plats.

Supporterklubbens ordförande tycker det är viktigt att damerna inte kommer i kläm för att det blivit problem i herrarnas slutspel.

– De har gjort allting rätt och klarat sig undan corona. Då känns det fel om de drabbas, säger Elin Unger.

Beskedet nära

När Villa Lidköping fick höra att Sandviken hade flera coronasmittade spelare gjorde de direkt snabbtester på sina spelare. Det var då det visade sig att även Västgötarna var drabbade. Elin Unger tycker att klubben skött situationen prickfritt.

– Det var bra att de reagerade så snabbt. Bra också att de jobbar för att det ska avgöras på isen. Det vill vi alla, säger hon.

Svenska bandyförbundet har ännu inte kommit ut med någon ny information. Ett besked om hur det blir väntas komma under dagen.

– Om jag får spekulera tror jag att det inte kommer gå att flytta finalen. Så då kommer Villa eller Sandviken få lämna walkover på något sätt. Men jag hoppas att det inte blir så, utan att bandyn får avgöra, säger hon.