Oscar Wendt tillbaka i IFK Göteborg

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Oscar Wendt jublar i Borussia Mönchengladbachs tröja.

Oscar Wendt har haft många framgångsrika år i tyska Borussia Mönchengladbach. Nu vänder han hem till IFK Göteborg. Foto: Martin Meissner

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:23
Wendt är klar: "Vill ge tillbaka"

Igår handlade allt om Marcus Berg. Idag presenteras nästa hemvändare. Oscar Wendt, 35, har skrivit på för IFK Göteborg, från och med i sommar.

– Jag har alltid velat komma tillbaka, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

 

Kamratgården blir mer och mer en återsamlingsplats för gamla kamrater. Förra sommaren återvände Pontus Wernbloom och Sebastian Eriksson. Tidigare hade både Jakob Johansson och Mattias Bjärsmyr vänt hem till Blåvitt. Och så kommer även Marcus Berg och Oscar Wendt.

Den sistnämnde lämnade IFK Göteborg 2006 och har sedan dess haft en framgångsrik proffskarriär i FC Köpenhamn och sedan Borussia Mönchengladbach. Där har han varit en kugge i tio år, innan det nu bär av hem till Göteborg.

Wendt har gjort 238 matcher i Borussia Mönchengladbach, och kommer bli kvar där fram till i sommar. Han har även 28 A-landskamper på sitt CV.  

– Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu, säger Wendt till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud är nöjd med värvningen:

– Han är en kvalitetsspelare som redan i tidig ålder hade spelförståelse och passningsspel som sina främsta egenskaper. I Tyskland har han slipat på dessa på högsta nivå och blivit en komplett spelare som kommer tillbaka med erfarenheter som få andra kan matcha i svensk fotboll. Oscar är en vinnare som vill vara med och ta oss till nästa nivå, säger han till hemsidan.