Såhär ser truppen till den kommande landslagssamlingen ut

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Jens Cajuste värmer upp i den senaste landslagssamlingen

Jens Cajuste får återigen chansen av Janne Andersson. Bild: TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 00:48
ÖIS-fostrad spelare återigen med i fotbollslandslaget

Förbundskapten Janne Andersson har presenterat sin trupp till fotbollslandslagets kommande samling. Jens Cajuste tar återigen plats, samtidigt som både Zlatan Ibrahimovic och Andreas Granqvist gör comeback i landslaget.

Göteborgaren och före detta Örgrytespelaren Jens Cajuste får chansen att spela i landslaget igen. Cajuste var med på den senaste landslagssamlingen i november 2020 då Sverige mötte Danmark i en vänskapsmatch och Frankrike och Kroatien i Nations League. Cajuste spelar idag i FC Midtjylland i i den danska högstaligan och har spelat 34 matcher för klubben sedan sin ankomst 2018.

Även 27 år gamla Joakim Nilsson från Härnösand tar plats i Jannes trupp. Nilsson slog igenom i IF Elfsborg 2016 och är idag hemmahörande i Tyska Bundesligalaget DSC Arminia Bielefeld. Anfallaren Jesper Karlsson från AZ Alkmaar kommer också vara med i truppen. Karlsson är likt Joakim Nilsson också fostrad i IF Elfsborg och startade sin karriär i Falkenbergs FF som som sjuttonåring. 

Zlatan och ”Granen” tillbaka

Nu står det även klart att Zlatan Ibrahimovic kommer att göra comeback i landslaget efter fem års uppehåll meddelade förbundskapten Janne Andersson under tisdagens presskonferens. Zlatan berättade i en intervju i höstas att han fortfarande var intresserad av att spela i landslaget och i november 2020 träffade Janne Zlatan i Milano för att diskutera en eventuell comeback. Andreas Granqvist spelade senast för landslaget i VM i Ryssland 2018 och kommer även han ta plats i truppen.

Landslaget kommer under denna samlingen att möta Georgien och Kosovo i VM-kvalmatcher den 25 respektive 28 mars. De kommer även möta Estland i en vänskapsmatch den 31 mars.

Hela truppen till nästa samling

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt. 

Försvarare: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Ludwig Augustinsson, Pierre Bengtsson, Emil Krafth, Andreas Granqvist, Joakim Nilsson och Carl Starfelt.

Mittfältare: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg, Viktor Claesson, Jens Cajuste, Robin Quaison, Ken Sema och Mattias Svanberg.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Jesper Karlsson.