Göteborgsderby i Handbollsligan – Aranäs gick segrande på bortaplan

Publicerad: 2 mars, 2023 11:55

Redbergslid tog emot Aranäs igår onsdag. Det blev en fartfylld match med många utvisningar och en dedikerad publik som inte övergav hemmalaget när siffrorna på tavlan visade på uppförsbacke.

Aranäs gick ut i första minuten och tog greppet om matchen direkt. Med ett offensivt försvar stoppade de Redbergslids skytte på ett effektivt sätt. Aranäs linjespelare Viktor Rhodin var svårstoppad i det blåa försvaret och nätade in fem mål i första halvlek.

Redbergslid visade inga tecken på att ge upp i den första halvleken, i synnerhet när Szymon Dzialakiewicz stänkte in 8-7 till hemmalaget i den femtonde minuten. Trots att Redbergslid bet sig kvar i den första halvleken, var det Aranäs som förde halvleken med Philip Jonsson och Robert Ladan som dominerade anfallsspelet.

– Just nu fortsätter vi bara rida den här vågen så hoppas jag det går bra, sa Robert Ladan till
Cmore i halvtidspausen.

Halvtidsvilan gav chansen till Redbergslid att bena ut problematiken kring Rhodin, men när andra halvlek blåstes i gång tog Aranäs ett ännu starkare grepp. Med viktiga räddningar från Linden och ett snabbt kontringsspel av Robert Ladan drog Aranäs ifrån ytterligare. Redbergslid visade på pannben och inställning i den heta matchen. Framförallt när Anton Schultze väckte hela publiken med ett överraskande mål i den fyrtioåttonde minuten och ställningen visade 22-26 till Aranäs.

Trots Redbergslids försök att jobba i kapp underläget, såg Aranäs inte oroade ut för vinsten. Matchen slutade 27-32 med Robert Ladan som matchens bästa målskytt (nio mål).

Redbergslid möter härnäst Kristianstad på bortaplan fredagen 17/3. Aranäs nästa motståndare är OV Helsingborg hemma i Kungsbacka, också fredagen den 17/3.