Valborg

Bildmontage med en park fylld med festande människor och en park som är avstängd för allmänheten

Foto: Johan Nilsson

Publicerad: 29 april, 2021 09:30
Så här blir din Valborg festlig - utan fest

Valborg blir annorlunda. Igen. Med krogar som stänger halv nio och rekommendationer om att inte träffa andra. Vi på Göteborg nu satt ihop en lista med hur du kan fira Valborg 2021. 

Lyssna på vår valborgspellista
med låtar som “Hela huset” av Veronica Maggio  eller ”Mister Cool” av Snook.
Listan väcker oss till liv från vinteridet och tagga till nu när sommaren är här. Trots vår status som studenter har vi dock undvikit alla trötta gamla studentsånger och ersatt dem med modern musik för ungas öron. Vi hoppas att listan fungerar till den traditionella “parkbärsen” även fast det kanske inte blir så mycket parkhäng i år. 

Titta på filmer som ger vår- och festkänslor 
”The Great Gatsby” (2013)
regisserad av Baz Luhrmann

Baserad på bokklassiker som tar oss tillbaka hundra år till det ”glada tjugotalet”, nu när vårt tjugotal är lite väl tråkigt. Filmen ger många praktexempel på vad vi skulle velat göra just nu. Visst, filmen har en ramberättelse om olycklig kärlek och annat jobbigt, men det vi tycker är bäst är festscenerna.

”Känn ingen sorg” (2013) 
regisserad av Måns Mårlind och Björn Stein

En musikalisk karamell för alla som älskar Håkan Hellström. Filmens handling och karaktärer är baserade på Håkans låtar och tar oss till ett sommarvarmt Göteborg. Där får vi följa Pål som inget annat vill än att kunna stå på scen och sjunga, och hans vänner som finns där för honom i vått och torrt. Hellström själv har en gästroll och låten “Valborg” kommer i eftertexterna.

Ring någon du inte pratat med på länge

Det är viktigt att ta sig tiden under högtider att prata med dem du har nära dig. Under pandemiåret med isolering har det blivit lätt att glida isär från människor vi brukade träffa oftare. Valborg är ett utmärkt tillfälle att prata med nära och kära och sprida vårkänslorna till våra vänner och familj.