Sverige vann landskamp mot Malta igår med 3-0

Skyddsmaskbeklädd Kosovare Asllani jublar efter 0-1 i tisdagens fotbollslandskamp mellan Malta och Sverige Foto: Stefan Jerrevång / TT

Publicerad: 24 februari, 2021 09:43
3–0 mot Malta – Sverige vinner igen

Efter starka 6–1 vinsten mot Österrike i årspremiären fortsatte Sverige på inslagen väg. Matchlägret avslutades med att laget slog värdnationen Malta med 3–0. Kosovare Asllani var tillbaka efter sin skada och spelade i mask. Något som inte hindrade henne från att näta i återkomsten.

Kosovare Asllani avstod matchen mot Österrike eftersom hon precis återhämtat sig från sin hjärnskakning. Mot Malta var hon tillbaka och var inte sen på att visa det. I 19:e minuten styrde hon in ett skott utifrån till 1–0.

— Det är alltid skönt att göra mål. Det blev som en hockeystyrning på Julia Roddars skott. Sen var det skönt att vinna matchen också, säger Asllani till SVT Sport.

Malta befinner sig 80 platser lägre än Sverige på Fifas världsranking och bjöd inte på något vidare motstånd. Olivia Schough skruvade i andra halvlek en hörna som gick hela vägen in i mål efter ett svagt ingripande av Maltas målvakt och styrning på försvarare.

Mot slutet av matchen kom också 3–0 på straff. Nathalie Björn missade en straff i förra matchen, men det var inget som hindrade henne från att stiga fram den här gången och ta revansch. Målvakten fick fingertopparna på bollen men det räckte inte och slutresultatet var fastställt.

Två matcher mot svagare motstånd men ändå ett styrkebesked från Sverige som lämnar lägret på Malta med två segrar och en målskillnad på 9–1 i bagaget.