Skara HF slutspel

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Melanie Felber firar efter ett mål

Skaras nyckelspelare Melanie Felber tror på en jämn kvartsfinalserie. Foto: Robert Nyholm/TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:22
Skara HF:s stjärna om kvartsfinalserien: "Det är 50/50"

Ikväll springer Skara HF in i Kristianstad Arena för den andra kvartsfinalmatchen i damernas SHE-slutspel. Trots att Skara leder med 1-0 i matcher där bäst av fem gäller, tror vänstersexan Melanie Felber att det blir en tuff serie.

– Jag tror det är 50/50 att vi tar oss vidare, säger hon.

I den första kvartsfinalen som spelades den 13 mars, tog Skara en historisk första slutspelsseger för klubben när de besegrade Kristianstad med 33-31. Nu efter ett kortare landslagsuppehåll är fokus tillbaka på matchserien mot Kristianstad. Melanie Felber, vänstersexa och stor stjärna i Skara, berättar att det känns bra.

– Jag känner mig redo för matchen och det blir spännande. Stämningen i laget är bra och alla är fokuserade på matchen, säger hon.

Bästa målskytten

Laget kvalificerade sig för slutspel även ifjol, men till följd av covid-19:s utbrott i världen och i Sverige, tvingades Svenska Handbollsförbundet ställa in hela slutspelet.  I år får däremot elitlagen spela och det med glädje.

– Det är det man spelar för hela säsongen, så det känns gött att äntligen få spela slutspel, säger Felber.

Skara HF:s tränare Magnus Frisk och Melanie Felber

Idag åker Skara HF:s tränare Magnus Frisk och vänstersexan Melanie Felber till Kristianstad för nästa kvartsfinal. Foto: Johan Nilsson/TT

Vänstersexan, som anslöt till Skara inför säsongen 2018/2019, är en nyckelspelare i laget. Faktum är att hon under samtliga av hennes tre säsonger varit den bästa målskytten i laget under grundserien.

Hur har du blivit så effektiv?

– Jag tycker om att springa mycket och får en del kontringar, och jag har målvakter och lagkamrater som tycker om att lägga långpassningar. Sedan skjuter jag lite straffar också, säger hon.

Förra året kulminerade målskyttet när hon gjorde 123 mål på 22 matcher och vann skytteligan i hela SHE, vilket ledde till en uttagning i SHE:s All star-lag.

– Det kändes bra, jag är väldigt ärad över att att bli uttagen förra året. Men sedan är det också ett jobb som ska göras efter, och jag är inte helt nöjd med hur det har sett ut i år, säger Felber.

”Kommer bli väldigt jämnt”

Ikväll kan västgötarna ta ett stort kliv mot semifinal, men det blir ingen lätt uppgift. Första matchen var målmässigt jämn mellan lagen och Felber tror att det kan komma att se ungefär likadant ut idag.

– Matchen ikväll blir extremt viktig. Jag tror att det är 50/50 att vi går till semifinal. Jag tycker att Kristianstad matchar oss bra och jag tror det kommer bli väldigt jämnt genom hela kvartsfinalserien, säger hon.

30-åringen är lite mer skeptisk till att laget kan vinna SM-guld, även om hon betonar att det är viktigt att endast fokusera på nästa match.

– Där säger jag nog inte 50/50 (skratt). Det är ju en dröm men just nu känns det inte superrealistiskt, avslutar Felber.

Skara HF:s kvartsfinalserie

  • 13 mars: Skara-Kristianstad 33-31
  • 24 mars: Kristianstad-Skara kl. 18:30
  • 27 mars: Skara-Kristianstad kl. 16:00
  • 31 mars: Kristianstad-Skara kl. 18:00
  • 3 april: Skara-Kristianstad kl. 16:10

 

Bäst av fem matcher gäller. Alla matcher går att streama via CMore.