Semifinal Sävehof – H65 Höör

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Handsbolls match. En tjej I gul och svart matchtröja blir försvarad av två tjejer i gröna matchställ.

Foto: Sören Andersson / TT

Uppdaterad: 16 januari, 2022 18:02
Sävehof laddar för uppskjuten semi -- "Vill gå hela vägen"

Efter coronautbrott i landslaget sköts semifinalerna i damernas handbollssemifinaler fram. Nu laddar Sävehof upp för att ta sig till ännu en final: 
   — Vi är redo att kicka igång det här slutspelet, säger kaptenen Linnea Pettersson.

Efter två annorlunda veckor, med både en landslagsdebut och ett framflyttat slutspel, ser Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson fram emot att dra igång semifinalerna igen. Trots ändrade planer tycker Pettersson de framflyttade matcherna bara gett tid till mer förberedelser.

—Vi har fått många bra träningar i benen och känner oss väldigt redo för att kicka igång det här slutspelet igen, säger hon.

Efter landskampen mot Ukraina för två veckor sedan drabbades damlandslaget av ett coronautbrott där flera ledare och spelare testade positivt för Covid-19. Det medförde att alla i laget sattes i karantän och eftersom många av spelarna spelar i SHE beslutades att slutspelsmatcherna skulle flyttas fram några dagar. Ett beslut som Pettersson uppmuntrar. 

—Man vill att så många som möjligt från båda lagen ska få spela. När det är semifinal vill man att de bästa spelarna ska få vara med för att de ska kännas värdigt. Så det är bara bra om det gör att fler av landslagsspelarna kan vara med.

Aggressiviteten blir viktig

Imorgon spelar Sävehof den tredje semifinalmatchen mot H65 Höör, med ställningen 1-1 i matcher. Efter att vunnit första, åkte de på förlust i returmötet som avgjorde efter dubbel förlängning och shoot out. Pettersson tror att en av nycklarna för att besegra H65 Höör är att vara aggressiva för att stressa dem till att göra misstag.

—I vårt försvarsspel är aggressiviteten viktig och sen behöver vi dra ner de tekniska i vår uppspelsfas och anfallsspel så de inte får möjlighet att kontra. För om de inte får kontra tror jag vi har en väldigt god chans att vinna.

Linnea Pettersson meddelade tidigare i år att hon efter denna säsongen lämnar Sävehof och blickar fram mot en karriär i tyska Blomberg-Lippe. Därför skulle ett SM-guld smakat extra gott.

—Man vill avsluta på ett så bra sätt som möjligt, det klart att man vill det varje säsong, men man önskar såklart att gå hela vägen den sista säsongen. Det vore helt magiskt!