Så bra var spelarna i IFK Göteborg

Hosam Aiesh imponerade inte i matchen mot Kalmar

Publicerad: 3 maj, 2022 10:04
Så bra var blåvittspelarna: "Borde inte varit kvar på planen"

Den säkra ledningen tappades till 1-2 hemma mot Kalmar. Här betygsätter Göteborg Nu spelarna i IFK Göteborg.

Marcus Berg: +++

Var största hotet mot Kalmar konstant i första halvlek och stod för en oerhört fin prestation innan första målet. Rutinen lyste igenom!

Oscar Vilhelmsson: +++

Trots sin unga ålder märks det aldrig att han är mindre erfaren än sina lagkamrater. Alltid ett hot i djupled och fick dessutom göra mål.

Tobias Sana: +++

Försökte med mycket på sin kant och även om han inte dominerade så var insatsen klart godkänd. Snygg assist till 1-0 målet.

Simon Thern: +

Såg allmänt trött ut redan från start och kom aldrig riktigt in i matchen. Han var även inblandad när Kalmar kvitterade. Borde inte varit kvar på planen mot slutet. Byt tidigare Stahre!

Gustav Svensson: ++++

Bäst på planen. Var helt dominant i duellspelet på mittfältet och såg till att Göteborg kunde hålla kvar bollen på Kalmars planhalva mest hela tiden. Dök upp precis överallt.

Hosam Aiesh: ++

Inte någon skinande insats som vi vet att Aiesh stundtals kan bjuda på. Saknade fantasi på sin kant och såg trött ut mot slutet.

Oscar Wendt: +++

Ständigt användbar på fasta situationer med sin fina passningsfot. Var även delaktig offensivt och hade några bra lägen att göra mål. Gjorde en snygg men meningslös räddning på mållinjen innan 1-2 målet

Carl Johansson: ++

Var bra i första halvlek men hade det (som hela laget) tuffare i den andra. Inte kass men imponerade inte heller.

Mattias Bjärsmyr: ++

Närmare ett plus än tre. Stack aldrig ut positivt under första halvlek och mittbackarnas betyg dras ner av att man inte lyckas hålla den ledning laget ändå hade.

Alexander Jallow: +++

Visar i varje match att han besitter kvalitet och bör ha den där högerbacksplatsen före Emil Salomonsson. Spelstilen passade dock bättre spelet i första halvlek. Farlig med sin fart på högerkanten.

Warner Hahn: +++

Slår två bollar från eget straffområde som leder till direkta målchanser och en tredje om inte en frispringande Sana blivit nedriven vid halvplan. Stod dessutom för flera högklassiga räddningar. Kandidat till matchens spelare om han inte missat bollen vid den hörna som senare resulterade i 1-2.

Gustaf Norlin, Amir Al-Ammari, Kevin Yakob. (Kom alla in i 88:e)

Spelade för få minuter för att bedömas. Även för få minuter för att göra någon skillnad?