Nu intar hästarna manegen

1

1

Uppdaterad: 25 juli, 2021 11:39

Nu är den internationella hästtävlingen Gothenburg Horse Show igång. Barn har fått sina ansiktsmålningar i entrén och läktaren på Scandinavium börjar fyllas. Med en växande besökarmängd, krävs det mer planering för varje år enligt presschefen Anna Nyström.

Man känner helt klart av stressen, men vi börjar redan idag med planeringen för nästa år, säger Anna Nyström.

Showen utspelar sig över fem dagar. Varje dag har ett planerat tema med olika evenemang och tävlingar. Showen börjar med en dag fokuserad på familjer och ungdomar med tävlingar som barn och ungdomar kan tävla i. Målgruppens ålder höjs succesivt varje dag då helgen avslutas med tävlingar för seniorer i grenarna hoppning och dressyr. Tävlingarna för seniorerna är de som ofta är mest attraktiva för besökarna säger Anna.

Det är rätt många idag, men det kommer helt klart mest på tävlingarna i helgen. Vi tror hela läktaren kommer fyllas, säger Anna.

 

Anna berättar att trots att hästvärlden är ganska sluten så kommer även besökare som inte är typiska ”hästpersoner”. Hon tror det beror på att deras show är placerad rätt centralt. Enligt Anna är de flesta som rider häst inte över 26 år gamla och majoriteten av besökarna är i samma ålder. Alva Svensson, 15 år, är en av besökarna som kommer hit varje år. Hon ska vara här alla dagar, men är extra taggad på idag.

Min förra häst som jag nyss har sålt ska tävla idag så det ska bli roligt att se henne, säger Alva.

 

Men det är inte bara folk under 26 år som är intresserade av hästar och är här varje år. Angela Wulff, 56 år, har ridit häst sedan hon var 4 år gammal. Hon berättar om hur hon inspireras av att se så många unga ­intresserade av sporten och av att tävla. Men Angela är mest intresserad av vad lördag och söndag har att erbjuda.

  Det är alltid extra spännande att se finalerna av alla grenar, speciellt hoppning då det är så fartfyllt och händelserikt. Dressyr ligger dock mig varmt om hjärtat, det är konst att se hur skickliga ryttarna och hästarna är, säger Angela.   [caption id="attachment_14973" align="alignleft" width="436"] Angela Wulff har varit intresserad av hästar och ridning sedan barnsben. Foto: Eriko Lando[/caption]