Nu blir konserterna dyrare

GöteborgNu är en övningstidning för journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdateras vid våra redaktionella övningar. Senaste uppdatering 220505.

Bild på Lisebergs entré, Viktor Leksell och Sarah Klang

Göteborgarna Viktor Leksell och Sarah Klang kommer uppträda på Lisebergsscenen i sommar. Foto: Hannah Attefall Montage: Erika Uutela Larsson

Publicerad: 6 april, 2022 16:16
Nu blir konserterna dyrare

Idag meddelade Liseberg att det är slut på gratiskonserterna. Det kommer inte längre funka att gå på konserterna med bara sitt årspass – nu behöver man även en konsertbiljett.

Tanken är att man nu kommer begränsa antalet personer som släpps in framför scenerna. Den Lilla scenen kommer kunna ha maximalt 1700 platser och Stora scenen kommer ha plats för 10000–12000 personer. Samtidigt skapas ett nytt biljettsystem. För att gå på konsert behöver du något av de olika årspassen plus den extra konsertbiljetten för 50 kronor. Samma pris gäller oavsett artist och konsert.

Biljetterna släpps den 20 april och man kan köpa dem på Lisebergs hemsida. Man kommer kunna köpa max 4 biljetter per person.

Alla inte nöjda

Även Göteborgs-Posten har skrivit om det nya biljettsystemet och i deras kommentarsfält ser man att det inte bara är glada miner över Lisebergs beslut. En del är irriterade över att det kommer kosta mer idag än förr.

Ebba Källeskog, PR- och pressansvarig på Liseberg, förklarar att de går ut med den här förändringen redan nu för att man ska hinna ta till sig informationen och planera sina konsertbesök, innan biljetterna släpps. Nyckeln till konserterna är ett årspass, plus de extra 50 kronorna.

– Jag tror absolut en del gäster kommer bli besvikna, såklart. Så blir det alltid när man gör förändringar, säger hon.

Man kommer även behöva en konsertbiljett till Lotta på Liseberg. Men de biljetterna släpps inte förrän i juni. Det billigaste årspasset kostar 345 kronor. 

–  Man kan säga att första konserten kostar 345 kronor + 50 kronor, alltså 395 kronor. Men sen kommer varje konsert kosta 50 kronor, förklarar Ebba Källeskog.