Miljardären Tom Hagen ska möta anklagelserna

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

1

1

Uppdaterad: 17 januari, 2022 22:03

I dag klockan 12 ställdes den norska miljardären Tom Hagen inför häktningsförhandling i Nedre Romerike tingsrätt i Lillestrøm.

Hagen är misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på sin sedan länge försvunna hustru.

Den mycket uppmärksammade historien om Anne-Elisabeth Hagens försvinnande tog en ny vändning under tisdagsmorgonen då maken greps utanför sin bostad i Lørenskog utanför Oslo. Hustrun hade då varit spårlöst försvunnen i 18 månader och fram till tisdagsmorgonen hade polisen inte gett några indikationer på att maken kunde ha något med hennes försvinnande att göra. Polisen misstänkte från början att hon förts bort eftersom maken mottagit hotbrev med krav om betalning. Nu är man av uppfattningen att det inte skett någon kidnappning, och man anser inte att det är sannolikt att Anne-Elisabeth Hagen är i liv. – Det har inte varit en reell förhandlingsmotpart eller fråga om reella förhandlingar, sade polisinspektör Tommy Brøske efter gripandet på tisdagen.   [caption id="attachment_16436" align="alignnone" width="300"] Från polisens presskonferens under måndagen. Foto: TT[/caption]   Enligt tidningen VG har hemliga efterforskningar och avlyssning i Tom Hagens hus pågått sedan i somras. Polisen har också avlyssnat hans telefon, något som han själv gett sitt samtycke till efter fruns försvinnande. Andra hypoteser än kidnappning har gradvis stärkts och med det även misstankarna mot Tom Hagen, uppger polisen. Åklagaren kommer yrka att Tom Hagen häktas i fyra veckor, Hagen själv förnekar brott. – Han säger bestämt att han inte har något med detta att göra, säger hans advokat Svein Holden, enligt NTB.   Läs mer: Hagens advokat förväntar sig att han släpps.