Maggios “Satan i gatan” fyller 10 år

Uppdaterad: 18 maj, 2021 12:55
Maggios ”Satan i gatan” fyller 10 år

I ett decennium har succéalbumet hängt med och har idag blivit en klassiker för många. För att fira ska låtar tolkas av svenska artister.

Albumet som släpptes 27 april 2011 är ett av de album som kanske flest svenskar kan orden till. Det är omöjligt att ha varit ung de senaste tio åren och inte skrik-sjungit till ”Jag kommer” på en hemmafest, klubb eller festival. Eller gråtit till ”Snälla bli min” någon gång på promenad genom natten.

   Texten skrevs av Veronica och musiken stod producenten Christian Walz för. Strax en vecka efter albumsläppet gick den upp på en förstaplats på svenska albumlistan. Den veckan stod ”Satan i gatan” för nästan 30 procent av den totala svenska albumförsäljningen. Trots ett decennium sedan dess är igenkänningen lika stark och målandet av känslor lika poetiskt.

   I samband med jubileet ska Viktor Leksell tolka ”Snälla bli min”, ”Satan i gatan” tolkas av Daniela Rathana, Myra Granberg ska tolka ”Jag kommer” och Miriam Bryant ska tolka ”Mitt hjärta blöder”. Det berättar hon i en intervju med DN. Ett sätt att förlänga livslängden på låtar som absolut inte är bortglömda ännu.

   Den 9 Juli har Maggio en planerad spelning tillsammans med Mares på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Konserten blev framflyttad från 21 augusti 2020 på grund av pandemin. 

  Maggio släpper en ny singel den 28 Maj.