Liseberg slopar krav på årskort

Nöjesparken Liseberg. Foto: Adam Ihse / TT

Publicerad: 5 maj, 2022 09:31
Liseberg slopar kravet på årskort för konserter

Efter knappt en månad drar Liseberg tillbaka kravet på årskort till konserter.

— Vi tog ett beslut, det blev inte så bra, säger Christer Holmgren (M) styrelseordförande för Liseberg AB.

Beslutet om att både årskort och konsertbiljett behövdes för att gå på Lisebergs konserter tillträdde 6:e april, och möttes direkt av stark kritik från både besökare och politiska partier.

— Orimligt med årskort för att gå på konsert, säger Jörgen Fogelklou (SD). Vi har haft en dialog med Liseberg och det verkar som att de har tagit till sig.

När förslaget trädde igenom skulle publik behöva betala 350 kronor för ett årspass och 50 kronor för konserten. Nu slopas förslaget – mindre än en månad senare. Framöver ska frivillig entrébiljett fungera som inträde. Kravet på förbokning och speciell konsertbiljett kvarstår dock. De nya avgifterna är något Liseberg inför av ekonomiska skäl.

— Vi har hittills subventionerat vår konsertverksamhet med andra affärsområden, men den modellen är lite riskfull, inte minst ur ett konkurrensperspektiv. Nu behöver vi hitta en bättre grundekonomi för säkerställa långsiktigheten och se till att vi kan ha konserter på Liseberg även i framtiden, säger Andreas Andersen, VD på Liseberg.

Personer som redan köpt ett årskort för att gå på konserter men inte aktiverat det kan kontakta Liseberg och få pengarna tillbaka.