Joel Lundqvists skada

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Joel Lundqvist på isen i Frölundas tröja.

Nu blir det ingen hockey på ett tag för Joel Lundqvist. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:23
Beskedet om Joel Lundqvist: Kan missa resten av säsongen

Frölundas Joel Lundqvist skadade sig på en träning i torsdags. Nu ska han opereras, och beräknas vara borta i fyra veckor.

Frölunda har två matcher kvar i SHL:s seriespel. De ligger just nu sexa, och det är att sluta topp sex som är viktigt för Göteborgsgänget. Då slipper de nämligen spela åttondelsfinal, och går istället direkt till kvartsfinal.

Men i de två viktiga avslutande matcherna – båda mot Växjö – kommer Frölunda få klara sig utan en av sina viktigaste spelare. Lagkaptenen Joel Lundqvist har en fraktur på käken, vilket kommer hålla honom borta.

– Han ska opereras på torsdag. Sedan blir han borta cirka fyra veckor. Det kan bli två veckor mindre, eller två veckor mer. Vi vet inte riktigt, säger Frölundas presschef Peter Pettersson Kymmer.

”Ska se till att pusha grabbarna”

Slutspelet i SHL var tänkt att starta 27 mars, men efter diverse coronautbrott i klubbarna har det skjutits upp. Ett nytt datum är ännu inte klart.

Det är inte heller klart exakt när Joel Lundqvist kan vara tillbaka, men om Frölunda åker ur tidigt i slutspelet kan det vara färdigspelat för kaptenen redan nu.

– Ja, men nu ska jag se till att pusha grabbarna i laget så att säsongen lever när jag är tillbaka och jag har något extra att kriga för, säger Joel Lundqvist själv till GP.