Joel Lundqvist skadad

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Frölundas Joel Lundqvist bråkar med en spelare i Rögle.

Frölunda kan få klara sig utan sin lagkapten Joel Lundqvist framöver. Han har drabbats av en fraktur på käken och kommer behöva opereras. Foto: Thomas Johansson/TT.

Uppdaterad: 27 oktober, 2021 23:44
Mardrömsbeskedet: Joel Lundqvist tvingas till operation

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist är skadad. Han har en fraktur på käken och det kommer behövas operation, skriver klubben på sin hemsida.

Det var på torsdagens träning som olyckan var framme. Joel Lundqvist fick en smäll mot ansiktet och tvingades kliva av. Efter en undersökning har det visat sig vara en käkfraktur, vilket meddelades på Frölundas webbplats under fredagen.

– Det kommer att krävas operation, det är det besked vi har just nu. Vi kommer med kompletterande information i början av nästa vecka, när vi vet mer, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande på klubbens hemsida.

Vi har sökt sportchefen Fredrik Sjöström och tränaren Roger Rönnberg, men ingen av de vill uttala sig mer om situationen.

– Vi vill inte säga mer om det här än det uttalande som finns på hemsidan, säger Frölundas presschef Peter Pettersson Kymmer.

Inte heller Joel Lundqvist vill kommentera sin skada ytterligare. Peter Pettersson Kymmer fortsätter:

– Nästa vecka vet vi mer och då kan vi uttala oss ytterligare om Joels situation.

 

Nästa match mot Växjö

Joel Lundqvist fyllde 39 år tidigare i mars och är inne på sin tolfte raka säsong i Frölunda HC. Utöver det har han meriter från spel i NHL, där han gjorde 134 matcher för Dallas Stars.

Den här säsongen har lagkaptenen gjort 10 mål och 13 assist på 39 framträdanden. Frölunda ligger sexa i SHL-tabellen och nästa match är 29 mars, borta mot Växjö Lakers. Om det blir med eller utan Joel Lundqvist återstår att se.