Inför IFK Göteborg-Degerfors IF

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Blåvitts spelare firar tillsammans efter Kolbeinn Sigthorssons mål mot AIK

IFK:s Kolbeinn Sigþórsson blev stor hjälte i AIK-matchen. Nu gör sig laget redo för möte med nykomlingen Degerfors. Foto Adam Ihse / TT

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:20
”Rolle” varnar för vass nykomling: De har spelare som kan avgöra matcher

Ett oavgjort resultat mot Örebro följdes upp av en stabil seger mot AIK. När IFK Göteborg laddar upp för allsvenskans tredje match, mot nykomlingen Degerfors, förväntar man sig ett revanschsuget motståndarlag.
   — Vi vet vad de kan när de får spela sitt spel, säger tränare Roland Nilsson till Fotbollskanalen.

Efter en stabil start på säsongen för Blåvitt väntar nu en av årets två nykomlingar, Degerfors IF. I laget finns två spelare med tydlig IFK-koppling. Sargon Abraham som lämnade klubben inför säsongen, och Victor Edvardsen som spelade juniorfotboll i Blåvitt. IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson menar att man har bra koll på motståndet:

— Vi har mött Degerfors tidigare (2-2 i en träningsmatch) och vi vet vad de kan när de får spela sitt spel och göra det de är riktigt bra på, säger han i en intervju med Fotbollskanalen. Han pekar ut ett bra passningsspel och flera spelare att se upp med:
 — De har några spelare som kan avgöra matcher och bryta mönster, vi vet att vi måste vara på tårna, säger ”Rolle”.

Segertörstande Degerfors

Från Degerfors anländer ett revanschsuget lag som vill ta sina första poäng efter två inledande förluster, mot AIK och Kalmar. Sporten når Degerforstränaren Andreas Holmberg på bussen ner till matchen:
   — Vi vill komma igång med vårat spel som vi har saknat i de första matcherna. Det är en tuff uppgift som väntar men vi vet att vi kan störa dem, säger han och hänvisar till träningsmatchen på försäsongen:
   — Men då hade de en helt annan formation och gick runt på många spelare. Vi var väldigt nöjda med vår prestation men förväntar oss en ännu svårare uppgift idag.

Degerfors spelare firar tillsammans.

Degerfors laddar för säsongens tredje match. Motståndare är IFK Göteborg som man spelade oavgjort mot i en träningsmatch (2-2) under våren.

Foto: Adam Ihse/TT

Holmberg varnar för ett stabilt försvarsspel hos IFK, något som imponerade på honom i deras segermatch mot AIK. Han ser starka spelare på många positioner:
   — De visade senast hur många otroligt bra spelare de har. Vi kommer behöva göra en otroligt bra prestation för att rubba dem.

Klar för spel

I Degerfors trupp är Sean Sabetkar och Nicklas Maripuu redo för spel efter skada och sjukdom. Gustav Granath missar matchen och Villiam Dahlström är borta hela vårsäsongen. I Blåvitt ska Marek Hamsik vara redo för en startplats, och Yahya Kalley är tillbaka i truppen. Patrik Karlsson Lagemyr, Jakob Johansson och Calle Johansson är borta sedan tidigare, men även Robin Söder, Noah Alexandersson och Oscar Vilhelmsson missar matchen.

Matchen spelas på Ullevi under måndagen, avspark 18.30. 

 

Göteborg Nu har försökt nå IFK Göteborgs tränarstab för en kort kommentar under dagen, men fått meddelat att inga intervjuer görs på matchdagen.