Inför champions league finalen Liverpool mot Real

Publicerad: 5 maj, 2022 09:50
Sensationellt svårtippad final - men vi försöker ändå

Ännu en sensationell Champions League kväll senare så står vi nu här. Trots den absolut svåraste lottningen och underläge i samtliga slutspelsmatcher så har Real Madrid lyckats klösa sig fram till finalen, precis när platsen höll på att glida ur deras händer. Nu ställs man mot ett Liverpool som, om möjligt, är ännu vassare än rivalerna man mött hittills.

Det har verkligen varit skilda världar för årets två finallag. Real Madrid har ställts mot topplag efter topplag, varit i de absolut knivigaste situationerna och på något mirakulöst sätt tagit sig förbi giganterna gång på gång. På andra sidan står ett lag som haft en betydligt lättare resa, men som på alla sätt ser ut att vara starkare än någonsin. Och Liverpool är dessutom taggade till tusen att revanschera sig från den kollaps laget fick förra gången de möttes i finalen av världens största turnering.

Oavsett vem som vinner kommer det att bli historiskt. Skulle Liverpool vinna kan europapokalen vara del i den historiska bedrift laget nu är nära att lyckas med. Jurgen Klopps mannar kan nämligen vinna samtliga turneringar laget tävlat i under året – något inget engelskt lag lyckats med någonsin!

Real Madrid är dock bara en match ifrån att lyckas med den mest otroliga och dramatiska mästerskapsvinsten i historien. Laget har räknats bort i varje match och måste ses som underdogs även här. Men känns det inte lite som att det är menat för de vitklädda spanjorerna i år?

Två av världens bästa lag i världens största match. Det enda som kan ses som negativt är den tre veckors väntan som alla fotbollsfans över jorden nu måste utstå. Förhoppningsvis, blir matchen så sensationell som det finns förhoppningar på att den blir.

Sportredaktionen tippar:

Emil Davidson:

Liverpool 2 – 3 Real Madrid

Tittar man på de olika lagens startelvor så ser Liverpools några nivåer högre ut, särskilt stabilare ser deras defensiv ut att vara. Men alla måste väl ha lärt sig nu att Real Madrid aldrig kan räknas ut. Jag tror på en svängig final med många mål. Att Real Madrid redan har vunnit ligan medans Liverpool fortfarande är i en energikrävande duell med Man CIty tror jag gör att Real Madrid har övertaget.

Emil Sonander: 

Liverpool 1 – 2 Real Madrid (Real Madrid vinner efter förlängning). 

Efter Real Madrids vändning mot Manchester City kommer laget förmodligen åka till Stade de France med stort självförtroende. Liverpool, som förlorade finalen mot just Real Madrid, kommer säkert vara sugna på revansch. Dock tror jag att guldracet i Premier League kommer vara något av en bromskloss för ”The Reds”. Jag förväntar mig en jämn men chansrik final.

Gjon Skepi:

Liverpool 2 – 2 Real Madrid (Real Madrid vinner på straffar)

Efter att ha räknat ut Real Madrid i varje match hittills så kan jag inte längre betta emot dem. Real Madrid kan i finalen straffa Liverpool genom att utnyttja samma svagheter som Villareal gjorde, nämligen Liverpools ytterbackar. Och med en Vinicius Jr och Rodrygo i fantastisk form är det ingen omöjlighet. Släng sedan in en Karim Benzema i Ballon D`or-klass på det och även jag tror på detta lag. Dock tror jag Liverpool lyckas göra ett par mål på Reals skakiga defensiv. Matchen slutar oavgjort för att sedan avgöras på straffar där jag ser Real Madrid som det starkare laget mentalt.

Samuel Karlsson:

Liverpool 1 – 3 Real Madrid

Real Madrid har den erfarenhet och klubbkultur på allra högsta nivå som krävs för att ta sådana här titlar även om det kan se mörkt ut ibland. Real Madrid har vägen till finalen mött och besegrat PSG, Chelsea och Manchester City medan Liverpool slagit ut Inter, Benfica och Villareal. Det säger något. Benzema för två i finalen och Vinicius gör ett. 

Tove Mattson:

Liverpool 1 – 2 Real Madrid

Liverpool må se starkare ut på pappret, men med ett taktiskt geni som stavas Carlo Ancelloti bakom ratten så tror jag Real Madrid kommer tackla de flesta matchbilder som kan uppstå. Förväntar mig en jämn match med snabba vändningar!

Tilde Skarin:

Liverpool 4 – 2 Real Madrid

Magkänsla.