GAIS värvar Adam Egnell från IF Sylvia

Detta är en övningstidning för studenter på journalistutbildningen vid Göteborgs universitet. Den uppdaterades senast den 29 april 2021.

Adam Egnell i GAIS-tröja

Foto: Claes Hillén & Lars Ekström.

Uppdaterad: 28 oktober, 2021 02:24
Adam Egnell presenterad av GAIS

21-åriga Adam Egnell från Motala presenterades som ny spelare för GAIS under söndagen. Säsongen som kommer blir hans första sejour i superettan. 

I pausen under söndagens träningsmatch mellan GAIS och Jönköping Södra presenterades mittfältaren Adam Egnell som ny GAIS-spelare. Han kommer från en säsong i IF Sylvia där han spelade tjugoåtta matcher och gjorde sju mål. Adam säger att han under kommande säsong hoppas kunna bidra mycket med sitt passningsspel och sin dribblingsförmåga. 

Adam spelade de två senaste säsongerna i division 1 i Åtvidaberg respektive IF Sylvia. Efter att ha gjort bra ifrån sig den senaste säsongen i Sylvia började han träna med stadens allsvenska klubb IFK Norrköping och var ytterst nära att skriva på för klubben. Men när det var dags att ta ett beslut valde Norrköpings tränare Rikard Norling att inte värva Egnell.

”En anrik klubb”

Istället blir hans nya hemstad nu Göteborg och hans nya klubb blir GAIS – vilken Adam inte verkar vara besviken över.

Just nu känns det ju väldigt bra och jag tror det här kommer passa mig väldigt bra. Jag har lagt det där (IFK Norrköping) bakom mig och ser fram emot det här jättemycket. Jag känner ju till GAIS såklart och vet att det är en anrik klubb. Jag hoppas kunna hjälpa GAIS vinna så många matcher som möjligt,  säger han.

Det blir också Adams första säsong i superettan och även hans första säsong i en högre division en högre division än division 1.

Det är spännande. Det är klart att det är ett steg upp men jag känner mig ändå redo och det ska bli roligt, säger han.