Förlust för Frölunda mot Luleå, måste vinna fredagens match

Två Frölundaspelare tillsammans med tränare Erika Holst.

Tränare Erika Holst. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Publicerad: 7 mars, 2024 11:50
Tränaren: Det blir vinst imorgon

Det blev förlust för Frölunda på Coop Norrbotten Arena när Luleå tog andra raka vinsten i semifinalserien med 4–1. På fredag krävs en seger för att hålla sig kvar i SDHL-slutspelet.

Under onsdagskvällen spelade Frölundas hockeydamer sin andra semifinal mot regerande SDHL-mästarna Luleå HF. Det hela slutade med hemmaseger för Luleå som vann matchen med 4–1 och de leder nu med 2–0 i matcher. På fredag väntar en måstematch för Göteborgslaget för att hålla hoppet om en SDHL-final levande.

–        Det gäller att se framåt och verkligen tro på att vi kan stöka till det för Luleå och sno den matchen. Så att vi kan åka hem till Göteborg och spela i Borgen på söndag, säger huvudtränare Erika Holst.

Efter den första perioden såg det mörkt ut för Frölundas damer när Luleå tog ledningen med 2–0. Enligt Erika Holst behöver det defensiva spelet bli bättre för att inte bli sårbara och släppa in mål bakåt.

Tidigt i den andra perioden såg Frölundas Felizia Wikner Zienkiewicz till att skicka pucken in i Luleås kasse och reducera till 2–1.

–        Då får spelarna lite tro på det igen, att här kan vi göra ett mål till, säger Erika Holst.

Men även i period två skulle det bli mål för Luleås del. Det kom med tolv minuter kvar av speltiden. Den tredje perioden bjöd på mycket spel i Frölundas försvarszon och spiken i kistan kom med dryga fyra minuter kvar när Luleå skickade in sitt fjärde mål för kvällen och säkrade segern även i den andra semifinalen.

På fredag spelas nästa semifinal, även den på bortais, och Frölunda behöver en vinst för att hålla hoppet om en SDHL-final vid liv. Vinner de fredagens match tvingar de Luleå till ytterligare en semifinal på söndag i Frölundaborg.

–        Igår var det blandande känslor, besvikelse och så där, säger Erika Holst. Men vi försöker släppa matchen så fort som möjligt och samla så mycket energi som möjligt under dagen och vara redo för match imorgon igen.