Andreas Kramer silvermedalj på inomhus-VM i friidrott i Glasgow 2024

Andreas Kramer med en svensk flagga.

Publicerad: 4 mars, 2024 11:38
Superlopp förde Kramer till VM-silver

Sverige lämnade inomhus-VM i friidrott i Glasgow i Skottland med två medaljer. Armand Duplantis tog som väntat hem guldet i herrarnas stavhoppsfinal. Desto mer oväntad var silvermedaljen, som kammades hem av Andreas Kramer på 800 meter.

Under söndagskvällen avgjordes herrarnas 800-metersfinal på inomhus-VM i friidrott i Glasgow. Göteborgaren Andreas Kramer, som tävlar för Ullevi IF, tog hem silvret efter en spurtstrid på sista varvet. Det är Kramers första VM-medalj i karriären och hans andra internationella medalj som senior. Han har sedan tidigare ett EM-silver från Tyskland 2018 och en guldmedalj från U23-EM i Polen 2017.

Vilka som skulle ta medalj var länge ovisst och ut på det sista varvet låg Kramer på en fjärde plats. Han sprang upp sig till trea och fick en lucka bakom sig till fyran i loppet. Med bara några meter kvar till målgång, spurtade Kramer förbi belgaren Elliot Crestan och tog sig i mål bakom vinnaren Bryce Hoppel från USA, som vann på tiden 1.44,92. Kramer var 35 hundradelar bakom vinnaren med sin tid 1.45,27. Kramer är första svensk på herrsidan att ta en VM-medalj på medeldistans.