Containerbrand i Sisjön

Publicerad: 26 april, 2023 13:21
Batteribrand i Sisjön - flera vägar avstängda
Invalid slider ID or alias.

Vid 11:42 larmades SOS alarm om en brand som uppstått i en container fylld med litiumbatterier. Containern står utomhus, men nära flera byggnader på Datavägen i Sisjön. Foto: Hanna Bäck

Trafiken på Datavägen, Södra Åvägen och Södra Långebergsgatan är avstängd och flera byggnader har utrymts. En person har förts till sjukhus, enligt uppgift med andningssvårigheter.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats och samtliga i Sisjöns industriområde uppmanas att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Litiumbatterier kan orsaka bränder som snabbt blossar upp och är svårsläckta. Vid brand frigör litiumbatterier gaser som kan vara farliga för hälsan och påverka andningen och slemhinnorna.

 

Det luktar knappt av brandröken och många människor i området befinner sig fortfarande utomhus. Vissa är inte medvetna om att det pågår en brand i kvarteret, medan andra är på väg att ta sig hem eller gör ärenden. En del uttrycker att de inte tror att det är farligt eftersom de bara befinner sig en kort stund i området.

Polisen skriver på sin hemsida att de kommer att inleda en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet när räddningstjänsten är klara med sitt arbete.

Texten uppdateras.